Bloggen lever!

Sadar, antligen internet igen :) Ska slanga ihop nagra snabba rader om vad som hant sedan jag skrev sist.
Nar jag skrev sist sa befann vi oss i KL, dagen efter blev det buss till Johaur Baur, darifran hade vi ca 13 mil kvar till malet Mersing, for att hinna med sista baten for dagen ut till Tioman Island, val i JB var alla bussar fulla for det var ju hogtiden Ramadhan, och alla hade semester.
Efter manga om och men, sa traffade vi iaf 2 tjejer fran england som var ute pa resande fot, vi bestamde oss for att dela en taxi med dom sista biten. Taxiresan pa ca 14 mil skulle ta ungefar 1,5 timme.
Problemet var att det var kaos pa motervagen, sa efter ca 4 timmar i en trangtaxi bil med en stor vaska i knaet och 2 engelsktalande kvinnor bredvid mej, jag briljerade med min svengelska, NOT!(mattias satt i framsatet och holl stallningarna) sa var vi antligen framme i Mersing, sjalvklart hade vi missat sista farjan ut till Tioman, sa det blev bara att forsoka hitta ett hotell i byn Mersing for att ta morgonfarjan, att tilllagga ar att Mersing ar varldens minsta fiskeby, (forutom Marang, en annan fiskeby 5 timmarbort, dar farjorna till Perhentian island gar ifran, dock ar det en annan historia). Vilket fall sa hittade vi ett hotell och dagen darpa begav vi oss ut till Tioman Island.

Val pa plats, sa var alla besvar som bortblasta, tioman ar en underbar plats, inte paradiset, men helt underbart! I borjan var jag lite skeptisk, for man hade sa stora forvantningar efter allt man last, men for varje dag som gick, sa alskade jag platsen mer och mer. Vi blev dar 6 natter innan vi begav oss vidare.
Pa tioman tillbringade vi dagarna med sol, bad och snorkling, forsta gangen jag snorklar.
En dag drog vi ut pa djungelaventyr, da vi passerade ratt over on genom djungel, for att komma till en plats som kallades monkeybay, promenaden tog ca 1 timme, svarterrang och hoga berg, vi var riktigt trotta nar vi kom fram!
Pa vagen mote vi pa antalet odlor, och sedan 4 apor, som i borjan kandes lite hotfulla, men Mattias tog en pinne och jagade bort dom medan jag stod i bakgrunden och hejade pa! Ett riktigt aventyr var det! :)
Sedan tillbringade vi kvallarna med att ata god mat, spela dart, ta nagon ol och kolla pa fotboll med snubben som agde stallet dar vi bodde, en riktigt harlig kille vid namn Eddie som man inte kommer glomma bort i forsta taget!

Nar vi val bestamde oss for att lamna Tioman for nya aventyr, sa begav vi oss upp 5 timmar i landet till en o som heter Paulu Kapas, dar tillbringade vi 2 natter, en liten sot o, med ca 10 turister totalt pa hela on nar vi var dar fortrillfallet. Sa dar var det verkligen att bara relaxa!
Aven pa Kapas begav vi oss ut pa djungelpromenad, for att komma till den klippa sidan av on, lite svarare terrang an pa tioman, men tack och lov mycket plattare. Dar stotte vi pa en stor spindel och en orm, det var nastan laskigare an Aporna!

Efter Kapas fortsatte vi uppat 3 timmar, och det ar dar vi befinner oss nu, pa on Perhentian Island, och har finns det internet till varan stora gladje, min mobil har fuckat ur, sa internet ar i stortsett mitt alternativ att prata med er hemma i Sverige fortsattningsvis.

Idag har vi bara legat pa stranden och degat, nar vi kom hem till stugan, sa slange vi pa oss lopskorna och sprang en strandrunda pa ca 25-30 min. Nu efter detta blir det mat och sedan bara lugnt, ska upp imorgon for en heldag pa havet, blir en snorkling tur! Ska simma bland fina koraller, skoldpaddor och hajar, dock kommer jag inte hoppa i vid hajpartier!! :)

Ne, nu maste jag logga ur, hoppas ni har fatt en uppfattning om hur bra vi har det, sa ska jag forsoka skriva snart igen :)
Hittar ni massa stavfel eller daliga meningar far ni har forstaelse for att jag hets skriver lite nu nar jag sitter pa internet cafe och vill fa med allt viktigt! ;)

Pussar och Kramar fran Perhentian Island!


Kommentarer
Postat av: Mikael Wallén

Kul att se att det går bra för er! Hälsa Mats! Ta en öl på stranden åt mig! ;D



See ya! // Walle

2009-10-02 @ 14:15:00
Postat av: Anonym

Låter så härligt gubben.....sköt om er!kram mammsen

2009-10-02 @ 16:17:37
Postat av: Ivan

Låter som att ni har det hur bra som helst!

Det är ett härligt liv man lever när man är i väg på sådana där äventyr.

Ha det skoj och ta hand om varandra!



Vi ses då!/Ivan

2009-10-04 @ 13:58:16
Postat av: farsan

Hörs ju som ni har det bara bra Här har det ösr egnat i ett helt dygn med varning för snöstorm o halka imorgon fy fan puss o kram från mej o farmor

2009-10-04 @ 14:39:16
Postat av: Anonym

Hörs ju som ni har det bara bra Här har det ösr egnat i ett helt dygn med varning för snöstorm o halka imorgon fy fan puss o kram från mej o farmor

2009-10-04 @ 14:41:06
Postat av: Mickan

Åh, det låter som ni har det helt underbart! Vad roligt att ni gjorde samma "djungeläventyr" som vi gjorde när vi var där haha. Ha det så himla bra och ta hand om varandra. Hälsa Mattias :) Kram kram!

2009-10-04 @ 18:28:06
Postat av: Elin

Skönt att höra att ni lever! =) Ni verkar ha det underbart, hoppas ni tar massor med bilder så du får dela med dig av ditt äventyr sedan!



Kram Kram.

Familjen hälsar att ni ska ta väl hand om varandra. Vi tänker på dej!

2009-10-04 @ 22:00:36
URL: http://elinsofia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0