Elitloppet 2009!

Vilken jävla dag! och vilket drag!

Försök 1: Sahara Dynamite dödar allt motstånd och vinner på 1,09,8, ståpäls!! Tvåa är Triton Sund.

Försök 2: Jaded vill inte vara sämre och gör om samma sak, fast på nya banrekordet och svenska rekordet 1,09,7. Underbara Hultman gråter och jublar framför publiken. Tvåa blir Torvald Palema.

Det måste ha varit de bästa elitloppsförsöken genom tiderna, ingen diskussion.

Finalen: Sahara Dynamite höll inte hela vägen, men det gjorde Jaded. Vilken instats! Men men, sen fanns det ju en person som ville ha det sista ordet, som vanligt. Kung Åke Svanstedt! Fenomenet som talar tok, föser grisar (eller hästar?), gråter, men inte minns tar fram det bästa ur hästarna när det som mest behövs. Torvald Palema vann Elitloppet 2009 med en råspurt som inte ens en supertapper Jaded kunde stå emot. "Kan Åke, Kan Åke, Kan Åke fösa gris...". haha, Kung Åke kan allt! Grattis! Svensk travsport dominerar världen. 5 av 6 svenska hästar gick till final. I finalen var svenskarna 1,2,5,7,8. Respekt!


Uppdatering och bilder kommer snart!!
En helt oförglömlig helg. Som mest var det 32 grader i skuggan, niiiiice! Och trav när det är som allra bäst!



en av dagens höjdpunkter - streakare

Och vinnaren är...

...Victory Tilly!

Vår bäste elitloppsvinnare genom alla tider är givetvis: Victory Tilly, Elitloppet 2000

Motivering: Stig H Johansson i kombination med denna magiska häst gjorde ett fantastiskt Elitlopp 2000. Han slog bland annat den omutbare Varenne. Att hela publiken skanderar Stig H, Stig H... när de passerar upploppet första gången är helt magiskt. Och tro det eller ej... Travpimpen har självt kört Victory Tilly! Tack vare Ola fixar blev en riktig pojkdröm sann i det ögonblicket. Victory Tilly är och kommer troligtvis alltid förbli pimpens verkliga ögonsten. Tyvärr har inte allsmäktige Stig H med någon häst i årets Elitlopp.

Se och njut av Elitloppet 2000:

'

Nu är helgen här och festen kan börja!!!!
Solvalla 2009 - det kommer bli succé - det finns inget annat!
1 dag kvar till Elitloppet...

Silverplatsen

Sen uppdatering idag, men här kommer silverplatsen på topplistan...
Om 2 dagar är det Elitloppsfest.... om 3 dagar smäller det! Satan vad vi längtar!

Nummer 2 på listan av Elitloppsvinnare genom åren: Copiad, Elitloppet 1994

Motivering: Då travpimpen endast var 5 år gammal satt han med sin pappa Hasse och kikade på när Erik Berglöf och Copiad plockade ner Pine Chip i ett fantasktiskt Elitlopp! Björn däremot var hela 9 år och satsade säkerligen några hundringar vinnare på Copiad detta år =) Dessa två hästar dominerar loppet totalt. Pine Chip är tapper, men mot fantastiske Copiad finns inget att göra. Copiad tog sedan en dubbel och vann även året därpå.

Elitloppet 1994:


Och trea på listan är

men först och främst: dagar kvar!


3:a
på vår lista genom tiderna (våra tider) är: Varenne, Elitloppet 2001

Motivering: Varenne tog stryk i Elitloppet 2000, men sedan blev det två raka segrar. Av många anses italienarens seger 2001 som det bästa elitloppet nånsin. Ett lopp i dödens, utanpå Victory Tilly, och sedan glider han bara ifrån på upploppet. Det är en mäktig syn när Varenne och Tilly på bortre långsidan bara går ifrån resten av fältet. Travsport när det är som bäst! Italiens hopp i årets elitlopp är Ghibellino och Lisa America.

Elitloppet 2001:


Plats nummer fyra

dagar kvar...



Plats nummer 4 på vår lista:
Gidde Palema, Elitloppet 2004

Motivering: Åke Svanstedt vinner äntligen ett Elitlopp med tuffe Gidde Palema. Efter detta har han i folkmun kallats för kung Åke och de senaste åren har han varit med och dominerat i svensk travsport, grisfösare och kontroversiella uttalanden till trots =) I årets Elitlopp matchar han sin nya stjärna, Torvald Palema. Bara namnet talar om att här finns det vinstchans.

Elitloppet 2004:




Nedräkning Elitloppet

dagar kvar nu!


För att tagga upp stämningen kommer vi (Travpimpen och Björn) ge de fem bästa Elitloppsvinnarna genom åren:

Vi börjar alltså med vår nummer 5 på listan: From Above, Elitloppet 2003
 
Motivering: Att vinna Kritriet, Derbyt och Elitloppet tre år på raken är få förunnat. From Above klarade av den utmärkta bravaden. Att han i Elitloppet slog hästar som Scarlet Knight och Victory Tilly gör inte heller hans insats sämre. Tränaren Stefan Hultman är även han en av Sveriges största och härligaste travikoner. Han har för övrigt två hästar med i årets Elitlopp, nämligen Triton Sund och Jaded.

Se Elitloppet 2003 här:

Ny omgång...

Pimpen har som vanligt fullt upp, så då får hans vapendragare bidra med en rad.

Björnes V75a dagen till ära:

Avd-1: 2,7
Avd-2: 4,11
Avd-3: 3,4
Avd-4: 3 Spacechip Broline
Avd-5: 1,2,7
Avd-6: 3,5,6,9,11
Avd-7: 2,4,5,8

480rader / 240kr

Tror Standpoint tar en elitloppsplats. Kanske skräller Latitud till. Det vore en riktig elitlopssensation =)

Live bet och utgång

Ikväll är travpimpen i huvudstaden, har precis suttit i vårsolen och druckit en god öl med sin käre mor. Middag och live bet hemma hos bror i solna ikväll, och sedan rundar vi av kvällen med lite dans på något skönt ställe i stan.
Dyker upp några härliga tips inför kvällens tävlingar på Solvalla. Man kan följa tävlingarna live på tv4 sport med start 19.00!

Ikväll drar jag igång något som vi kallar duellen. Jag och min kompanjon Björn kommer inför varje lopp ta ut vår tänkta vinnare. Häng med och se vem som får flest rätt! Om vi lyckas få några rätt...

Duellen:

V64-1:
Lukas vinnare är:
nr 3 Jill Tilly
Björns vinnare är:
nr 2 Super Mara (egentligen tror jag också mest på Jill Tilly, men roligare att gå emot Travpimpen med en liten luring)
Båda fick fel, vann gjorde nr 7 La Bellouet.

V64-2:
Lukas vinnare är:
nr 7 Lupin O.M.
Björns vinnare är:
nr 10 Ocean Turbo
Fel igen, nr 6 Wishful Boko vann

V64-3:
Lukas vinnare är:
nr 4 Staro Conch
Björns vinnare är:
nr 2 Principal Value
1-0 till travpimpen, 4an vann.

V64-4:
Lukas vinnare är:
nr 13 Sundbo Lava
Björns vinnare är:
nr 15 Karbo Cake
2-0 till pimpen =)

V64-5:
Lukas vinnare är:
nr 7 Estreet
Björns vinnare är: nr 4 Super Khan
Dubbelfel :P skrällen Estreet var dock god som 2a

V64-6:
Lukas vinnare är:
nr 9 First Jag
Björns vinnare är:
nr 6 Kalle Quivivra
Fel igen, Björn var närmast med nr 6 som blev 2a. Vann Gjorde nr 3 Windshear

För att summera:
En solklar seger för Pimpen som återigen visar vem som regerar.
(Kan dock meddela att Björn gick 180kr plus denna kväll på en mängd platsspel. Kanske borde han dela med sig av sina platstips istället för vinnartips...)
Om en vecka kommer jag (Travpimpen) även regera på huvudstadens dansgolv när det vankas Elitloppsfest. Väl mött alla entusiaster!

Ingen V75:A

Som ni säkert märkte så lade jag inte ut någon V75:a i lördags, detta pga förhinder. Ska helt klart bättra mig, dock till helgen ska jag besöka huvudstaden och känna in luften såhär helgen innan elitloppet, men lovar att en fin rad ska komma upp, så vi kan spela ihop en fin slant inför den härliga elitloppshelgen som kommer tillbringas även den nere i huvudstaden. //Lukas

Biljetterna bokade!




Be there and see the trot pimp in action!

Extra V75 på Åby

Grymma tävlingar ikväll med Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal. Varför inte ta tillfället i akt och lira en V75a när det bjuds på möjligheter. Ikväll blir det två system som jag gjort med två olika polare.


Orginalsystemet:

avd-1: 1,3
avd-2: 1,2,6,11,12
avd-3: 2,9
avd-4: 6,7
avd-5: 5,13
avd-6: 1,2,9,10
avd-7: 2

320rader / 160kr


"2-hästars"-systemet:

avd-1: 1,3
avd-2: 11,12
avd-3: 2,9
avd-4: 6,11
avd-5: 5,7
avd-6: 6,8
avd-7: 1,2,4,12

256rader / 128kr

Svårspikad omgång, därför är mitt andra system uppbyggt av 6st 2-hästars lopp. Spiken på orginalsystemet Reven D'Amour känns som en vinnare med förra loppet i åtanke, där han plockade ner självaste Maharajah. Loppet är dock öppet och visst är han trots formen en spik i fara.

Vågar ni chansa och ta rygg, eller tänker ni bara sitta och se på när vi kammar hem stålarna ;)

V75 Rättvik 9 Maj "Andels Systemet"

Då var det dags igen, en efterlängtad V75 lördag med riktigt härliga och för oss spelare luriga lopp. Idag är det dags för andelssystemet igen, då vi är 10 lyckliga andelsägare som hoppas på storslanten.
I första avdelningen streckar jag på, och hoppas självklart på en storskräll, spikarna idag blir Jaded (Avd 3 Ego Boys minne) och Bob hope (Avd 7) då jag tycker båda har en lämplig uppgift framför sig.
Dagens skräll tror jag kan bli My Samba i avdelning 5. Och om många undrar varför jag bara har tre streck i avdelning två, är det för att loppet är så lurigt att antingen streckar man alla tolv hästar eller så tar man ställning som jag och nöjer sig med tre streck.
Och du, kom ihåg att skänk en tanke till vår genomtidernas största travare Ego Boy, som 1973 vann elitloppet efter ett otroligt skijleheat där han besegrade Flower Child.

V75-1: 1, 2, 3, 6, 7, 8, 10,11
V75-2: 2, 3, 4
V75-3: 1 (Jaded)
V75-4: 3, 7
V75-5: 1, 3, 4, 7, 11, 12, 14
V75-6: 3, 4, 8, 9
V75-7: 5 (Bob Hope)

Rader: 1344
Kr: 672

God Lycka//Lukas

V75 Rättvik 9 Maj "Lilla Systemet"

För er som vill lämna in ett mindre system och kanske missade chansen att vara med på andelssystemet denna vecka, så ligger här under ett litet system som ser mycket intressant ut;)

V75-1: 7, 10
V75-2: 2, 3, 4
V75-3: 1 (Jaded)
V75-4: 3, 7
V75-5: 1, 3, 4, 7, 11, 12, 14
V75-6: 8 (Einar Celeber)
V75-7: 5 (Bob Hope)

Rader: 84
Kr: 42

Slut på andelar!

Det tog bara någon timme, och sedan var andelarna slut. Riktigt roligt att det är populärt!
Ledsen ni andra som ej hann med denna vecka, men självklart kommer det bli fler omgångar och pengar att slåss om, trav är ju ändå riktigt skoj!
Raden kommer ut imorgonkväll eller tidigt lördag morgon.

//Travpimpen

Dags för andelsspel igen?!

Förra veckan fick gästtippare Björn ställa upp med en rad, inte en dum rad, som inte alls var långt borta från en fin slant.  Nu är jag laddad till tänderna efter en missad omgång, och tanken är att göra ett system till helgen.
Tänkte göra ett system för ca 600-700 kronor, så min tanke är att jag säljer 10 andelar för 70 kr.
Först till kvarn är det som gäller! 
 Finns det något intresse att vara med och slåss om miljonerna? Hör av er till Travpimpen!

0738312178
[email protected]


Gästsystem

Travpimpen är på diverse uppdrag idag och kommer inte göra något system. Tråkigt med sant. Istället får ni ett gästsystem av mig som administrerar sidan. Det är ett mellanstort system som känns relativt vattentätt med vissa frågetecken för spikarna. Men nånstans måste man ju faktiskt chansa och spika. Tom Raider i 6e avdelningen bör vinna, men nummer 6 Cash Winning Vita känns väldigt farlig och vem vet hur Svanstedts form ser ut för dagen. Hursomhelst, här kommer systemet:

Avd 1: 4,6,8
Avd 2: 6,10,12
Avd 3: 3,5,7
Avd 4: 2 Next Lavec
Avd 5: 1,2,3,6,8,9,11,12
Avd 6: 3 Tom Raider
Avd 7: 4,7

432 rader / 216kr

Ha en härlig solig travdag allihopa!

RSS 2.0